Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme az egyszerű csirkecombok átalakulása. Hozzávalók: mustár, rozmaring, szőlő és egy kis fehérbor

Szőlős-fehérboros csirkecombok bulgursalátával
2017. August 4.

A fehérbor nemcsak szép pohárba kitöltve, elkortyolva nagyon finom, hanem főzni is szuper vele! Mustárral, rozmaringgal, szőlővel kombináltam, így az egyszerű csirkecombok rögtön különlegessé váltak.

Hozzávalók

4 személyre
  • A húshoz:
  • 2 + 2 evőkanál vaj
  • 4 csirkecomb
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 kis ág rozmaring
  • 1 nagy fürt kékszőlő
  • A salátához:
  • 20 dkg bulgur

  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • kevés citromlé

Elkészítés

1. Egy nagy serpenyőben felolvasztunk két evőkanál vajat, majd a csirkecombok mindkét oldalát 2-2 perc alatt alaposan lepirítjuk rajta. A combokat ezután kivesszük, és vajjal vékonyan kikent tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk.

2. A serpenyőbe dobjuk (elmosás nélkül) a maradék vajat, és a megtisztított, nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát, illetve az egészben hagyott fokhagymagerezdeket párolni kezdjük rajta. Kevés fehérborban simára keverjük a mustárt, a hagymákhoz keverjük a finomra aprított rozmaringlevelekkel együtt. Felöntjük a maradék borral, összeforraljuk, majd az egészet a csirkecombokra öntjük. Lefedjük alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.

3. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a 20-25 perc letelte után a tepsibe szórjuk, további 10-15 percet sütjük. Végül levesszük az alufóliát, és pár perc alatt megpirítjuk a combokat.

4. A csirkecombok sütésével egy időben elkészítjük a köretet. Az átöblített bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. Összekeverjük a megtisztított, felkarikázott újhagymával és az apróra vágott lila hagymával. Finomra vágott petrezselyemzölddel, citromlével és kevés sóval ízesítjük, majd az elkészült csirkecombok mellé tálaljuk.

feherboroscsirke1

Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!